Няма никаква прозрачност за разходването на публичните средства.  Срещу толкова

...
Няма никаква прозрачност за разходването на публичните средства.  Срещу толкова
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Дано сюжетът 2019 не се окаже криминален

Няма никаква бистрота за разходването на обществените средства.  Срещу толкоз доста пари виждаме прекомерно малко - откриването на Европейска столица и малко по-напудрен културен календар. Това въобще не е концепцията на Културна столица.

От инфраструктурните обекти, заложени в програмата за осъществяване на Европейска столица на културата, няма да бъде изпълнен нито един. Осем месеца преди началото на 2019 година към момента няма планове и определени реализатори за кино „ Космос “, художествената изложба на ул. „ Гладстон “, площад „ Централен “, Тютюневия град. Вече няма никакъв късмет тези обекти да се завършат до старта на Културната столица.

В " Съюз за Пловдив " считаме, че хората би трябвало да бъдат наясно защо тъкмо ще се харчат милионите. Всички желаеме 2019-а да бъде една добра година, само че към този момент макар големите разноски не се обрисуват забележими резултати. Както апропо постоянно се случва в последно време в Пловдив. 

Учудени сме  от великодушното разпределяне на бюджетни средства за реклама, образования, квалификации, семинари и командировки. Напълно ненужно и безразсъдно  е да се заплащат половин милион лв. за наем и ремонт на офис в непознат парцел, в който се готви да се настани фондация „ Пловдив 2019 “. Кой е взел това решение и толкоз ли няма общински здания, че би трябвало да даваме 300 000 лева за наем и още 200 000 лева за ремонт на непозната благосъстоятелност? Не можеше ли за тази цел да се употребяват общинските пространства в Детмаг „ Снежанка “, който стои празен? Създава се усещане, че парите се разпределят  накрак. 480 000 лв. ще бъдат изхарчени за ефирен сериал. Цялата им работа в действителност към този момент замязя на сериал, но престъпен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР